Sort by
Sort by

Rollade met stip op één bij Nederlander tijdens kerstdiner

Goede voornemen 2017: Koken met meer groente
Terug naar persberichten
Amstelveen

De rollade heeft dit jaar met 21% de voorkeur op het Nederlandse kerstmenu. Vorig jaar stond wild nog op de eerste plaats. Kip staat op de tweede plaats dit jaar, op drie zalm. Dit blijkt uit een onderzoek van levensmiddelenproducent Nestlé, bekend van onder andere MAGGI, NESCAFÉ en FELIX, in samenwerking met onderzoeksbureau MWM2 onder 800 respondenten. Goede voornemens hebben Nederlanders ook, waarbij ‘gezonder eten’ bovenaan het lijstje staat.

Kerstdiner vaker zelf bereid

Net als vorig jaar viert Nederland het liefst kerst met de partner, het gezin of naaste familie. En Nederlanders koken vaker met Kerstmis dan vorig jaar. Het zelfbereide kerstdiner met drie gangen is met 35% nog altijd favoriet. Men kookt meer voor elkaar dan vorig jaar en gourmet of fondue is het meest populair als er niet zelf gekookt wordt.

Tradities

Traditionele gerechten worden graag in ere gehouden door Nederlanders. 21% van de respondenten eet gerechten die binnen de familie traditie zijn zoals stoofpeertjes, konijn en ragout. Indien men nog niet weet wat men gaat eten met de kerst dan wordt inspiratie gehaald uit supermarktbladen en wordt er online gezocht.

2017: meer groente, minder zout

Goede voornemens voor het nieuwe jaar hebben Nederlanders ook. Op één staat gezonder eten, gevolgd door sporten/ bewegen, minder stress en meer tijd doorbrengen met familie en vrienden. Qua eetvoornemens wordt voorgenomen om meer groente, minder koolhydraten en minder zout te eten. “Minder zout eten is een ontwikkeling die ook Nestlé heel belangrijk vindt en waar we hard aan werken. We hebben sinds 2005 wereldwijd meer dan 12.000 ton zout, dat is een Eiffeltoren aan zout, uit onze MAGGI producten gehaald, aldus Justijn Gombert, Business Executive Officer Culinary bij Nestlé Nederland. We ontwikkelen meer en meer producten met ingrediënten die mensen herkennen uit hun eigen keukenkastjes zodat je precies weet wat er in de maaltijd gaat die je op tafel zet. En je vindt in onze lekkere recepten altijd voldoende groente voor de avondmaaltijd, naar advies van het Voedingscentrum. We gaan voor goed“.