Sort by
Sort by

Duurzame landbouw

De passie van boer Wang Zhongxue
Terug naar persberichten
Amstelveen

 

Boer Wang Zhongxue heeft een passie voor het verbouwen van koffiebonen. Hij woont in het Chinese dorpje Dakaihe in de pu’er regio (waar normaliter thee verbouwd wordt) en verdient zijn geld door het verkopen van groene koffiebonen aan Nestlé.

Wang verdient tot RMB 220.000 (30.000 euro) per jaar door de verkoop van 10 tot 14 ton koffiebonen. Voordat Wang in 1992 begon met het verbouwen van koffie, verdiende hij geld door mango’s te verbouwen. Hiermee verdiende hij slechts RMB 5.000 (675 euro) per jaar.

Onze lokale landbouwkundigen werken samen met kleine boeren zoals Wang en helpen hun met het verbouwen van duurzame koffie. Wang gebruikt geen bestrijdingsmiddelen en onkruid wieden doet hij met de hand. Hij verbouwt ook mango’s en andere planten om schaduw te creëren voor de koffieplanten. Dit bevordert de biodiversiteit en vermindert bodemerosie en waterafvoer.

Koffie-aanbod

Boeren als Wang produceren koffie van hoge kwaliteit voor merken zoals Nescafé. Maar de verandering van het klimaat, schommelende prijzen en dalende opbrengsten vormen een bedreiging voor de bestaansmiddelen van boeren en op de lange termijn het aanbod van koffie.

Het nieuwe Nescafé-koffiecentrum in Pu‘er gaat helpen om het inkomen van boeren te waarborgen en de productie en kwaliteit te verhogen. De investeringen in China zijn onderdeel van ons Nescafé plan, dat voor een duurzame toekomst in de koffie-industrie moet zorgen.

#WistJeDat: we 225.000 ton duurzame koffie verbouwd hebben in 2015

Of dat…

26,8 miljoen koffieplanten zijn verdeeld over boeren in 2015