Sort results by
Sort results by

Portiegrootte

Nestlé en Balans

Om ervoor te zorgen dat je voldoende voedingsstoffen binnenkrijgt, is het belangrijk om gevarieerd te eten. Er is namelijk geen enkel voedingsmiddel dat alle voedingsstoffen bevat die je nodig hebt.
Naast variatie in de voeding, heeft balans in het eet- en drinkpatroon volgens Nestlé alles te maken met de juiste portiegrootte van producten. Nestlé biedt daarom een gevarieerd aanbod van voedingsmiddelen en dranken, zowel voor jongeren als ouderen en voor elk moment van de dag.

Tegenwoordig zijn er heel wat producten te verkrijgen die als tussendoortje gegeten kunnen worden. Zolang je dit inpast in een gezonde leefstijl, dus daarbij ook voldoende beweegt en eet volgens de schijf van vijf, hoef je hier geen schuldgevoel aan over te houden. Door de portiegrootte van een product te bekijken kun je voor jezelf bepalen of dit een verantwoord tussendoortje is dat nog past binnen je dagelijkse behoefte. Meer informatie hierover vind je vaak op de verpakking van een product.

Nestlé geeft op de voorkant van al haar producten weer wat de hoeveelheid Kcal is in een portie als percentage van de RI. De RI staat voor Referentie Inname. Deze is gebaseerd op de wettelijk vastgestelde richtlijnen voor een gebalanceerd voedingspatroon, met een dagelijkse gemiddelde energiebehoefte voor een volwassene van 2000kcal per dag. Zo is in een oogopslag te zien wat 1 portie levert aan energie, zonder eerst om te moeten rekenen van 100 gram naar een portie. Dit bevordert het maken van een bewuste voedingskeuze. Deze energiebehoefte kan echter wel per persoon variëren afhankelijk van geslacht, leeftijd en lichamelijke inspanning. Daarnaast dienen porties altijd aangepast te worden aan de leeftijd van kinderen.

Ook op de verpakkingen van de Nestlé chocoladeproducten is deze informatie terug te vinden, zodat je in balans kunt genieten van een lekker stukje chocolade.