Sort by
Sort by

Verantwoord inkopen

  • Ons doel
    Onze ingrediënten verantwoord inkopen om te komen tot duurzame, veerkrachtige voedselvoorzieningsketens.
    Verantwoord inkopen

De kwaliteit van de ingrediënten, de mensen die ze produceren en de grond en ecosystemen waarin ze worden verbouwd vormen de basis van goed en lekker eten. Het is daarom belangrijk dat wij weten waar onze ingrediënten vandaan komen en dat ze worden geproduceerd op een manier die de negatieve effecten minimaliseert en een positieve bijdrage levert aan het leven van mensen, gemeenschappen en de planeet.


Belangrijkste uitdagingen

Het waarborgen van een duurzame voedselvoorziening is een mondiale uitdaging die om transformerende oplossingen vraagt. De landbouw en de toeleveringsketens staan voor grote uitdagingen. Kwesties als kinderarbeid, dwangarbeid, klimaatverandering, waterschaarste, ontbossing en dierenwelzijn zijn belangrijke uitdagingen die Nestlé niet alleen kan aanpakken. Daarom werken we samen met overheden, non-gouvernementele organisaties (NGO's), branchegenoten en andere belanghebbenden. Zo helpen we de wereld op een duurzame manier te voeden en tegelijkertijd het leven van de meest kwetsbare mensen te veranderen en een positieve impact op de planeet te hebben.

Hoe we onze toeleveringsketen transformeren

Om onze agrarische toeleveringsketens te transformeren en een betekenisvolle impact te hebben, richten we ons op de volgende gebieden:
◾Transparantie - zorgen voor zichtbaarheid van waar onze grondstoffen vandaan komen en hoe ze worden geproduceerd.
◾Natuurlijk kapitaal - bescherming van het milieu en behoud van hulpbronnen.
◾Mensenrechten - ervoor zorgen dat de rechten van mensen worden gerespecteerd en beschermd.
◾Dierenwelzijn - ervoor zorgen dat dieren in onze toeleveringsketen op een waardige manier worden behandeld en gezond blijven.

Meer informatie?

Lees hier alles over onze norm voor verantwoord inkopen. Of bekijk onderstaande video.

 

 

CSV Rapport