Sorry, you need to enable JavaScript to visit this website.

Verantwoord inkopen

Ons doel: onze ingrediënten verantwoord inkopen en ons inzetten om dierenwelzijn te bevorderen 

Consumenten en belanghebbenden willen steeds vaker weten wat er in hun voedsel zit, waar het vandaan komt en hoe het is gemaakt. Daarom kopen we de grondstoffen volgens de regelgeving in onze Richtlijnen voor Verantwoord Inkopen. Op deze manier willen we helderheid geven over de herkomst van al onze toeleveringsketens. Daarom is verantwoord inkopen een essentieel onderdeel om een duurzame toekomst zeker te stellen voor zowel ons bedrijf als voor de boeren en producenten van wie we afhankelijk zijn voor onze ingrediënten.

Weten waar onze ruwe ingrediënten vandaan komen

Om grondstoffen te herleiden naar de plek van oorsprong en aantoonbaar verantwoorde aankopen te garanderen, hebben we de – voor onze producten – belangrijkste ingrediënten opgedeeld in 15 categorieën. Dit zijn de ingrediënten die we in de grootste hoeveelheden aanschaffen: granen, cacao, koffie, melkproducten, vis en zeevruchten, hazelnoten, vlees, gevogelte en eieren, palmolie, pulp en papier, soja, suiker, en vanille. 

Verantwoord inkopen betekent voor ons: de herkomst van het ingrediënt voldoet aan onze Richtlijnen voor Verantwoord Inkopen of gelijkwaardige standaarden zijn ingevoerd. Alle ingrediënten die we inkopen, kunnen we herleiden naar hun plaats van herkomst, zoals een molen of fabriek, boerderij, plantage of visserijbedrijf. Bekijk onze video voor meer informatie over verantwoord inkopen door Nestlé:

Onze doelen tot 2020

In 2020: Voor de directe leveranciers moet 80% van het totale volume zijn ingekocht bij leveranciers die zijn onderzocht en voldoen aan de eisen voor Verantwoord Inkopen.

In 2020: 80% van het volume in onze prioriteitscategorieën moet herleidbaar zijn, 70% moet Verantwoord Ingekocht zijn.

Het belang

Ons programma voor verantwoord inkopen speelt een belangrijke rol bij het bereiken van dit doel. Het helpt ons om te weten waar onze ingrediënten vandaan komen en hoe ze worden geproduceerd, en om milieu- en sociale kwesties zoals ontbossing, mensenrechten en dierenwelzijn aan te pakken. Door verantwoorde inkoopmethoden kunnen we een positieve sociale en ecologische impact hebben op de gemeenschappen waarmee we werken.

Definitie verantwoord inkopen

Verantwoorde inkoop: Onze grondstoffen zijn geverifieerd als afkomstig uit onze Responsible Sourcing Standard.

Traceerbaarheid: Het in kaart brengen van onze toeleveringsketen om precies te weten waar onze grondstoffen vandaan komen, helemaal terug naar hun boerderij, plantage, visserij of andere plaats van herkomst.

Meer informatie?

Lees hier alles over onze norm voor verantwoord inkopen.

Lees verder in ons rapport Creating Shared Value.