Sort by
Sort by

Nestlé helpt 10 miljoen jonge mensen aan economische kansen

Terug naar persberichten
Amstelveen

 

Nestlé heeft vandaag een nieuwe ambitie aangekondigd voor haar wereldwijde jeugdinitiatief: Nestlé needs YOUth. In 2030 worden door Nestlé 10 miljoen jonge mensen over de hele wereld geholpen om toegang te krijgen tot economische kansen. Het wereldwijde initiatief brengt alle inspanningen samen die Nestlé zelf en met anderen onderneemt om jongeren over de hele wereld te ondersteunen, waaronder de Alliance for YOUth. 

Bredere scope

Om de 2030-ambitie te bereiken, krijgt het initiatief een bredere scope. Naast inzetbaarheid op de arbeidsmarkt, richt Nestlé Needs YOUth zich ook op de ondersteuning van de volgende generatie agripreneurs en ondernemers. Het streeft er bovendien naar om innovatie te stimuleren via platformen zoals Henri@Nestlé.

Nestlé heeft vandaag ook aangekondigd dat ze het eerste bedrijf is dat deelneemt aan het 'Global Initiative on Decent Jobs for Youth', onder leiding van de International Labor Organization.

Nestlé CEO Mark Schneider kondigde dit vandaag in New York aan. Hij sprak tijdens de General Assembly week van de Verenigde Naties. Hij benadrukte dat investeren in jongeren belangrijk is om de duurzame ontwikkelingsdoelstellingen te bereiken. Tegelijkertijd is het een toekomstgerichte investering voor bedrijven, omdat het economieën en business stimuleert.

Kansen voor jongeren in Nederland

Sinds de start van het initiatief in 2013 zijn in Nederland 396 jongeren aan een baan geholpen bij Nestlé. 181 jongeren hebben er een stage of leerplek gekregen om zo relevante werkervaring op te kunnen doen. Bovendien zijn er door Nestlé Nederland 128 Readiness for Work events georganiseerd waarbij jongeren worden getraind in hun vaardigheden door bijvoorbeeld sollicitatietrainingen, mentoring, netwerkevents  en cv workshops. Tot 2020 committeert Nestlé Nederland zich aan het aannemen van 110 jongeren per jaar. Daarnaast komen er 65 stage- en leerplekken per jaar en worden er 35 Readiness for Work event per jaar georganiseerd. De in Nederland opgerichte Alliance for YOUth heeft de belofte gedaan om in drie jaar 7500 werk- en stagemogelijkheden aan jongeren aan te bieden en hen te helpen met trainingen en workshops.