Sort by
Sort by

Nestlé lanceert KitKat® Vegan in 15 landen

Terug naar persberichten

Amstelveen, Nederlands (18 augustus, 2022) – Na diverse pilots in een aantal landen vorig jaar, neemt Nestlé in 2022 KitKat® Vegan, de vegan versie van KitKat® , op grote schaal in productie.

Vegan Kitkat

 

De nieuwe vegan KitKat® wordt geproduceerd in de chocoladefabriek van Nestlé in Hamburg en wordt verkocht in 15 landen in Europa, waaronder Duitsland, UK, Frankrijk, Oostenrijk, Denemarken, Zweden, Finland, Polen, Letland, Estland, Litouwen, Polen en Nederland.


Gedurende de volledige levenscyclus, van cacaoplantage tot consument, heeft KitKat Vegan een 18% lagere ecologische voetafdruk in vergelijking met een standaard KitKat met melkchocolade. Dit is te danken aan de verandering van receptuur naar volledig plantaardige ingrediënten. De lagere CO2-voetafdruk is gecertificeerd door Carbon Trust.

KitKat® Vegan speelt in op de vraag naar meer plantaardige eten en heeft tijdens de pilot in Nederland al fans gekregen. De vegan KitKat® biedt nog steeds de perfecte balans tussen de krokante wafel en de zachte chocolade die mensen kennen. KitKat® Vegan is ontwikkeld door chocolade-experts in Nestlé’s Chocolade R&D ontwikkelingscentrum in York, Verenigd Koninkrijk, de oorspronkelijke thuisbasis van KitKat®.

Milan Slikker, directeur van Nestlé chocolade in Nederland, zegt: "Toen we een vegan KitKat® wilden maken, was het onze uitdaging om dit iconische product opnieuw te maken met plantaardige alternatieven. Om dit te bereiken, hebben we heel hard gewerkt om de juiste balans te vinden tussen het melkalternatief en de cacao. Het resultaat is een vegan compromisloze KitKat® waar we erg trots op zijn, en ik hoop dat alle chocoladefans er net zo dol op zullen zijn." 

KitKat® Vegan is gecertificeerd veganistisch, en gemaakt van 100% duurzame cacao die wordt verkregen via het Nestlé Cacao Plan in samenwerking met de Rainforest Alliance. De melk in de originele KitKat® is vervangen door een op rijst gebaseerd alternatief, wat zorgt voor de perfecte textuur en smaak.

Milan Slikker "We willen KitKat® blijven vernieuwen. Een van de meest voorkomende verzoeken die we op sociale media vaak kregen is een vegan KitKat®, dus we zijn blij dat we die wens in vervulling kunnen laten gaan.”
 
Diverse internationale consumentenonderzoeken laten zien dat consumenten open staan voor meer plantaardige voeding in verschillende categorieën. Nestlé biedt inmiddels in haar brede assortiment voedingsmiddelen en dranken diverse plantaardige opties.
 
Zo heeft Nestlé in verschillende categorieën al plantaardige alternatieven voor zuivel op basis van rijst, haver, soja, kokos, erwten en amandelen gelanceerd. Voorbeelden hiervan zijn zuivelvrij ijs, koffiemelk, dranken op basis van rijst en haver, dranken op basis van erwten, plantaardige cappuccino's en lattes, een veganistisch gecondenseerd melkalternatief, en een assortiment zuivelvrije kaas als aanvulling op plantaardige hamburgers.