Sort by
Sort by

Nestlé presenteert WUNDA® Barista: Een plantaardig alternatief op basis van gele spliterwten

Een perfect op te schuimen, plantaardig alternatief voor in jouw koffierecepten, voor een ‘WUNDA-ful’ koffie
Wunda Barista
Terug naar persberichten

Amstelveen, 13 oktober 2022 - Zin in een heerlijk romige en schuimende cappuccino? Dan is WUNDA® Barista iets voor jou: een perfect, plantaardig alternatief voor melk, op basis van gele spliterwten afkomstig uit België en Frankrijk. De nieuwe WUNDA® Barista is plantaardig én eiwitrijk (3,4 gram), laag in suikers en laag in vet. Bovendien is de smaak neutraal, waardoor je jouw lekkere koffie nog proeft, én het schuimt perfect.  
 
WUNDA® Barista is het eerste barista product op basis van gele spliterwten in het plantaardige drankenschap bij Albert Heijn en Jumbo. Deze basis zorgt voor een zachte en neutrale smaak, waardoor de koffiesmaak behouden blijft. WUNDA® Barista is rijk aan eiwit, calcium en is lactose- en glutenvrij. Bovendien is de drank perfect op te schuimen en geeft een stabiel, consistent schuim met een goede en creamy textuur. WUNDA® Barista is bovendien CO2-neutraal gecertificeerd door Carbon Trust.  
 
Het eerste baristaproduct op basis van gele spliterwten in de supermarkt 
Nederland maakte iets meer dan een jaar geleden kennis met WUNDA®. Sindsdien ligt het nieuwe plantaardige alternatief voor melk van Nestlé in de schappen van Albert Heijn en Jumbo. WUNDA® komt voort uit een Accelerator Innovation-project van Nestlé. In slechts zes maanden werd er door de entrepreneurs binnen Nestlé deze heerlijk smakende, voedzame drank op basis van erwten gecreëerd. “Met WUNDA® hebben we een plantaardige drank ontwikkeld waarbij geen concessies worden gedaan aan de smaak en nutritionele waarden die de consument van ons verwacht”, vertelt legt Nicky de Lange, Brandmanager WUNDA ® uit. “We wilden een plantaardige drank introduceren die je overal in kan gebruiken, net als koemelk. Omdat Nederland een echt koffieland is, bieden we met WUNDA® Barista nu óók een plantaardig alternatief voor melk speciaal voor in de koffie, met een uitstekende schuimkwaliteit en zachte smaak. Hierbij doen we het graag nét even anders. Zo kiezen we niet voor haver-, amandel- of sojamelk, maar introduceren we WUNDA(R) Barista, op basis van gele spliterwten.”  
 
WUNDA® Barista is vanaf heden verkrijgbaar bij in 450 Jumbo winkels en alle Albert Heijns en kunnen consumenten WUNDA® Barista nu zelf ervaren.