Sort by
Sort by

KITKAT koopt vanaf 2016 alleen nog maar duurzaam geproduceerde cacao in

Terug naar persberichten
Amstelveen

KITKAT is het eerste chocolademerk dat heeft aangekondigd om wereldwijd alleen duurzaam geproduceerde cacao in te kopen voor al haar producten. De productie zal vanaf het eerste kwartaal van 2016 van start gaan.

Het merk kocht al volledig duurzaam geproduceerde cacao in, erkend door onafhankelijke derde partijen zoals UTZ, voor producten die op bepaalde markten worden verkocht. Zo werd er door KITKAT in Nederland al vanaf eind 2012 duurzame cacao ingekocht, als onderdeel van het Nestlé Cocoa Plan. Echter, dankzij deze nieuwe aankondiging zal dit wereldwijd worden uitgebreid, inclusief in Amerika.

Duurzame cacao

Sandra Martinez, hoofd van Confectionery bij Nestlé: "We zijn verheugd om als eerste wereldwijde chocolademerk een dergelijke stap aan te mogen kondigen en op die manier een voorloper te zijn binnen de industrie."

Het initiatief, dat samenvalt met de 80ste verjaardag van KITKAT, maakt deel uit van het streven van Nestlé om in 2017 150.000 ton duurzaam geproduceerde cacao in te kopen.

Het Nestlé Cocoa Plan zet zich in om het leven van de cacaoboeren en hun families te verbeteren en de kwaliteit van de cacao te verhogen.