Sort by
Sort by

NESCAFÉ lanceert Grown Respectfully

Terug naar persberichten
Amstelveen

NESCAFÉ heeft Grown Respectfully gelanceerd. Hiermee willen we op een respectvolle manier uitdrukken hoe het werkt om jou elke dag een lekker kopje koffie te bezorgen.

Nescafe Grown Respectfully 

Grown Respectfully (bekijk de video) geeft een beeld van het werk dat NESCAFÉ sinds 1938 doet om boeren te helpen meer en betere koffie te laten groeien via de drie pijlers van het NESCAFÉ Plan: respect voor boeren, respect voor gemeenschappen en respect voor de planeet.

“Vanaf de dag dat Nescafé 80 jaar geleden werd opgericht, stond duurzaamheid centraal in ons iconische merk”, zegt Mario Vera, Vice President Global Communications, Beverages, Nestlé. “Consumenten zijn steeds meer geïnteresseerd in duurzaam geproduceerde producten. Ze willen weten waar de koffiebonen vandaan komen en hoe ze worden geproduceerd.”

“Via Grown Respectfully zal NESCAFÉ echte en inspirerende ervaringen van boeren overbrengen en zullen we de geweldige bijdrage van landbouwgemeenschappen in het leveren van kwaliteitskoffie aan consumenten over de hele wereld tot leven brengen”, voegt Vera eraan toe.

Het NESCAFÉ Plan werd voor het eerst gelanceerd in 2010 en Nescafé heeft de ambitie om in het kader van het plan tegen 2020 350 miljoen dollar te hebben geïnvesteerd.

Duurzame landbouw

Met een netwerk van meer dan 300 landbouwdeskundigen biedt NESCAFÉ jaarlijks meer dan 100.000 boeren training en technische assistentie bij de inzet van goede landbouwmethoden, die de productiviteit en kwaliteit van de koffie verbeteren.

NESCAFÉ heeft daarnaast 160 miljoen hoogproductieve koffieplantjes uitgedeeld om verouderde bomen te vernieuwen en betere inkomens en bestaansmiddelen van boeren te ondersteunen. We streven naar de distributie van 220 miljoen koffieplantjes tegen 2020.

Ronde Tafel

Grown Respectfully weerspiegelt de manier waarop NESCAFÉ bijdraagt aan het bredere doel van Nestlé om de levenskwaliteit te verbeteren en bij te dragen aan een gezondere toekomst. Nestlé vindt het belangrijk om de toekomst van koffie veilig te stellen. Maar dat kunnen we niet alleen.

Daarom organiseerden we op 19 oktober 2018 samen met Koffie & Thee Nederland een Ronde Tafel met stakeholders uit de Nederlandse koffiesector. Doel was het vinden van een gemeenschappelijke basis in onze ambitie om duurzamer te zijn en koffieboeren en hun gemeenschappen te ondersteunen. We geloven dat we samen met de belangrijkste koffiepartners in Nederland een significante bijdrage kunnen leveren.

Om ook retailers mee te nemen tijdens onze reis naar duurzame koffie, hebben we hen in september met een speciale Grown Respectfully-bus (zie foto’s) bezocht. In deze ‘mobiele koffieplantage’ konden zij zien en horen op welke manier we via het Nescafé Plan de toekomst van koffie veiligstellen, met respect voor boeren, gemeenschappen en de planeet.

Nescafe Grown Respectfully