Sort by
Sort by

Nestlé opent onderzoeksinstituut voor verpakkingen om duurzaamheidsagenda te versnellen

Terug naar persberichten
Amstelveen

Vandaag kondigde Nestlé de oprichting van het Nestlé Institute of Packaging Sciences aan, een instituut dat zich toelegt op het ontdekken en ontwikkelen van functionele, veilige en milieuvriendelijke verpakkingen. Hiermee zet het bedrijf een eerste stap richting haar doel om in 2025 100% van haar verpakkingen recyclebaar of herbruikbaar te maken.

De CEO van Nestlé, Mark Schneider, zegt hierover: "We willen toonaangevend zijn in het ontwikkelen van de meest duurzame verpakkingen voor onze voedingsmiddelen en dranken. Om dit te bereiken, versterken we onze onderzoekscapaciteiten om nieuwe verpakkingsmaterialen en -oplossingen te ontwikkelen. Hiermee hopen we het groeiende probleem met verpakkingsafval, met name kunststoffen, aan te pakken. We willen onze impact op de natuurlijke omgeving minimaliseren en tegelijkertijd onze klanten gezonde en smakelijke producten aanbieden."

Het Nestlé Institute of Packaging Sciences, onderdeel van de wereldwijde onderzoeksorganisatie van Nestlé, is gevestigd in Lausanne, Zwitserland. In het hypermoderne laboratorium zullen 50 mensen werken die kunnen beschikken over de meest geavanceerde faciliteiten, onder andere voor rapid prototyping.

In nauwe samenwerking met het wereldwijde R&D-netwerk van het bedrijf, academische partners, leveranciers en start-ups, zal het instituut de veiligheid en functionaliteit van verschillende duurzame verpakkingsmaterialen evalueren. Tot de onderzoeksgebieden behoren recyclebare, biologisch afbreekbare of composteerbare polymeren, functioneel papier, alsmede nieuwe verpakkingsconcepten en technologieën om de recyclebaarheid van plastic verpakkingen te vergroten. De nieuwe oplossingen zullen in verschillende productcategorieën worden getest voordat ze internationaal worden uitgerold.

De Chief Technology Officer van Nestlé, Stefan Palzer licht toe: "Verpakkingen spelen een cruciale rol bij het leveren van veilige en voedzame producten aan onze klanten. Met het nieuwe Institute of Packaging Sciences kunnen we het herontwerp van onze verpakkingen versnellen. Door recente wetenschappelijke ontwikkelingen en een nauwe samenwerking met wereldwijd toonaangevende academische instellingen en industriële partners, kunnen we milieuvriendelijke verpakkingen leveren die goed functioneren."

Lees meer over de toewijding van Nestlé om de milieuprestaties van haar verpakkingen voortdurend te verbeteren en onze aanpak voor het creëren van gedeelde waarde (Creating Shared Value).

Over onderzoek en ontwikkeling bij Nestlé

Nestlé is eigenaar van 's werelds grootste particuliere onderzoeksorganisatie op het gebied van voeding. Er zijn ongeveer 5000 mensen werkzaam. Nestlé R&D doet er alles aan om de producten van Nestlé nog smakelijker en gezonder te maken, met als doel het verbeteren van de levenskwaliteit en het bijdragen aan een gezondere toekomst. In 2017 investeerde Nestlé ongeveer CHF 1,7 miljard in R&D. Zwitserland blijft van cruciaal belang voor het wereldwijde onderzoekswerk van Nestlé, 58% van het wereldwijde onderzoeksbudget wordt in dat land uitgegeven.