Sort by
Sort by

Verpakkingen

Verpakkingen helpen voedsel en dranken te beschermen, de kwaliteit en veiligheid van producten te garanderen, voedingsinformatie te delen en voedselverspilling te voorkomen.

Ze mogen echter niet ten koste gaan van de wereld. Daarom ontwikkelen wij voortdurend duurzamere verpakkingen en zetten wij ons in om het afval van verpakkingen te verminderen.

Onze visie is ambitieus: een wereld waarin geen enkele Nestlé-verpakking, inclusief plastic, op de vuilnisbelt of als zwerfvuil eindigt.

Wij doen met name ons best om ons plastic afval te verminderen door meer gerecycled plastic te gebruiken, ons gebruik van nieuw plastic te verminderen en te helpen circulaire systemen te creëren die het gemakkelijker maken om deze producten in te zamelen, te recyclen en opnieuw te gebruiken.

Wij verwachten dat 95% van onze verpakkingen tegen 2025 ontworpen zijn voor recycling en blijven ons inzetten om 100% te bereiken. Wij verminderen ook het gebruik van nieuw gemaakt plastic - of nieuw plastic - met een derde tegen 2025.

Om de complexe en wereldwijde uitdagingen van voedselverspilling en - verlies aan te pakken, kijken we naar onze eigen activiteiten, werken we samen met branchegenoten en geven we voorlichting aan consumenten om ervoor te zorgen dat er minder voedsel verspild wordt.

Onze investeringen voor duurzamere plastic verpakkingen

Nestlé investeert tot 2 miljard Zwitserse Frank om de ontwikkeling van duurzame verpakkingen en recycling methodes te verbeteren. Omdat niet alle gerecyclede plastics geschikt zijn voor verpakkingen van voedselwaren, is er maar een beperkte voorraad van gerecycled plastic dat we kunnen gebruiken voor onze verpakkingen. Om de markt voor gerecyclede plastics die geschikt zijn voor voedselverpakkingen te stimuleren, zijn wij toegewijd om tot 2025 zo’n 1.5 miljard aan premies te betalen voor deze materialen.

 

81.9 %
10.5 %
creating shared value 2022