Sort by
Sort by

Onze doelstellingen omtrent koffie in 2014

Terug naar persberichten
Vevey

Nestlé vermeerderde het volume van verantwoord verkregen koffie van 366.000 ton in 2013 naar meer dan 412.000 ton in 2014.

De nieuwe data is deze week in het 2014 Nestlé in society: Creating Shared Value rapport gepubliceerd. Het rapport beschrijft de voortgang om het Nescafé Plan verder te integreren in de 14 landen waar het momenteel actief is.

Tegen het einde van 2014 heeft Nescafé de hoeveelheid direct van de boeren verkregen koffie door middel van het Farmers Connect Programme vermeerderd. In dit programma committeert Nestlé zich aan het lokaal verkrijgen van grondstoffen, het bieden van technische ondersteuning en het waarborgen van de samenwerking om de hoogste sourcing-standaard te behalen.

Het rapport highlight ook de aankondiging van Nespresso over nieuwe duurzame strategieën. Deze hebben als doel de welvaart van boeren te verbeteren en de ecologische duurzaamheid van het verkrijgen en consumeren van koffie te stimuleren in de komende 6 jaar. Dit staat tevens bekend als ‘The Positive Cup’.