Sort by
Sort by

Nestlé geeft een boost aan werkkansen voor jongeren

Terug naar persberichten
Amstelveen

 

Nestlé maakt vandaag bekend dat het bedrijf zich nóg sterker gaat inzetten om jongeren in Europa, het Midden-Oosten en Noord-Afrika te helpen op de arbeidsmarkt.

Omdat de eerste werkervaring zo belangrijk is, helpt Nestlé zoveel mogelijk jongeren om aan het werk te kunnen als zij klaar zijn met school. Stages zijn hierbij een succesvolle manier om het gat tussen school en een baan te overbruggen.

Nestlé gaat 15.000 stageplekken en traineeships aanbieden. Dit is onderdeel van de belofte om -  tegen 2020 - 35.000 kansen voor jongeren naar werk te creëren in Europa, het Midden-Oosten en Noord-Afrika.

Luis Cantarell, Nestlé Executive Vice President van Zone Europa, het Midden-Oosten en Noord-Afrika, sprak tijdens het ‘Alliance for YOUth’-evenement in Brussel. Hij zei: "Bij Nestlé geloven we dat als we jongeren goed voorbereiden op de arbeidsmarkt, wij hen helpen een stralende toekomst op te bouwen. Wij voelen ons verantwoordelijk jongeren hulp en advies te geven die hen helpt bij een succesvolle carrière. Dit doen we door ze te helpen met het opdoen van essentiële ervaring en vaardigheden. Kansen zoals werkervaringsplaatsen zorgen voor een fantastische eerste stap op de arbeidsladder."

Alliance for YOUth

Om een nog grotere impact te hebben, is Nestlé in 2014 de Alliance for YOUth gestart waarvan internationaal inmiddels meer dan 200 bedrijven partner zijn. Sinds 2014 hebben al 115.000 jonge Europeanen een baan of training gekregen via de Alliance. De Alliance for YOUth maakt vandaag bekend dat zij tussen 2017 en 2020 230.000 nieuwe baankansen aan jongeren aanbiedt.  De negen bedrijven van de Nederlandse Alliance for YOUth maakte afgelopen vrijdag bekend hoe zij jongeren naar werk gaan helpen.

De belofte die Nestlé vandaag maakt, is deel van Nestlé ‘s Global Youth Initiative om jongeren over de hele wereld te helpen hun vaardigheden te ontwikkelen en hun kansen op werk te vergroten. In Europa heeft Nestlé al 32.000 kansen voor jongeren gecreëerd, waarmee het oorspronkelijke doel van 22.000 ruimschoots is overschreden.Ook in Nederland overtreft Nestlé haar oorspronkelijke belofte; Nestlé Nederland beloofde 300 banen en stages in drie jaar. Tot nu toe zijn ruim 340 banen en bijna 200 stageplaatsen en traineeships voor jongeren gerealiseerd.

Volg vandaag het ‘Alliance for YOUth’-evenement in het Europees Parlement en praat mee op Twitter, gebruik de #all4youth.