Sort by
Sort by

Gezonde werkplek

  • Ons doel
    Pleiten voor gezonde werkplekken en gezondere werknemers
    Gezonde werkplek

Het vergroten van de kwaliteit van leven en bijdragen aan een gezondere toekomst begint met de veiligheid en de gezondheid van onze mensen. Ons doel is om onze medewerkers te inspireren om weloverwogen beslissingen te nemen over hun gezondheid en veiligheid. Onze passie voor voeding, gezondheid en welzijn is een van onze strategische prioriteiten in onze Safety and Health Roadmap. Het is ook een manier om het Nestlé Framework for Employee Health tot leven te brengen.

Onze voortgang tot nog toe

We vinden de gezondheid en het welzijn van onze werknemers erg belangrijk. Ons doel is om onze mensen zich meer te laten verdiepen in dit aspect. Zo kunnen we hen helpen om hun eigen dieet, gezondheid en welzijn te verbeteren. Interne communicatie, campagnes en evenementen promoten de voordelen van een gezondere manier van leven. Ook geven we via deze kanalen informatie over het voedsel dat mensen eten, de effecten van beweging en praktijken die welzijn stimuleren. We ontwikkelen daarnaast oplossingen om resultaten helder te rapporteren.

Er is een wereldwijd forum opgericht met het doel de markt te ondersteunen. Het forum levert informatie over gezondheids- en welzijnsinitiatieven en versterkt de verbintenis tussen de markt en het Framework for Employee Health. Daarnaast fungeert het forum als een ‘vrienden helpen vrienden’-oplossing voor Nestlé in de markten.

Gezond eten

Dit is een van de aandachtsgebieden van het Nestlé Framework for Employee Health en een module van ons wereldwijde trainingsprogramma, #HealthyLives. Ons doel is om impact te hebben op de voeding van onze medewerkers en hun gezinnen door lokaal relevante voorlichting over voeding en hydratatie aan te bieden en door gezonde eet- en drinkopties op het werk aan te bieden. In 2019 bood 96% van onze kantines een gezonde maaltijd aan onze medewerkers. Bovendien biedt 74% van onze markten gratis of gesubsidieerd fruit aan onze werknemers.

Meer informatie? 

Creating shared value report 2022