Het Nestlé Healthy Kids Programma in Nederland

Van 2010 tot en met 2013 hebben wij de mogelijheid gehad om met de gemeente Amsterdam samen te werken binnen het Nestlé Healthy Kids Programma. Wij betreuren het dat deze samenwerking niet is voortgezet. Tijdens deze drie jaar hebben wij samengewerkt met de gemeente en hen ondersteund in het creëren van lokale projecten ter promotie van onderwijs over voeding en gezondheid en daaraan gerelateerde activiteiten voor kinderen binnen de gemeente. Dit omvatte onder meer de co-creatie van educatieve tools over een gezonde leefstijl voor ouders om te delen met hun kinderen.

Wij staan open voor nieuwe samenwerkingsmogelijkheden binnen de gemeente Amsterdam. Inmiddels heeft daarom een gesprek plaatsgevonden tussen de Wethouder en Nestlé en in navolging daarvan staat een ontmoeting gepland in maart, om te bespreken hoe we in de toekomst verder kunnen samenwerken.

Nestlé Healthy Kids Global Programme

Ons wereldwijde Nestlé Healthy Kids Programma, dat ontwikkeld is om de kennis over voeding en gezonde leefstijl te vergroten onder schoolgaande kinderen, is gebaseerd op samenwerkingsverbanden met meer dan 280 publieke en private partners. Het is in 68 landen over de wereld actief in samenwerking met verschillende stakeholders die onze doelstellingen ten aanzien van voeding, gezondheid en welzijn (NHW) delen. Naast lokale overheden werken wij binnen het programma ook samen met nationale Ministeries van Gezondheid, Onderwijs en Sport, voedingsinstituten, kindervoeding-experts, sportorganisaties en -verenigingen, NGOs en buurtverenigingen.

Dergelijke multi-stakeholder samenwerkingsverbanden maken het voor ons mogelijk om de verschillende expertises samen te brengen, maar ook ons te richten op de gebieden waar onze belangen samenkomen in het bijdragen tot betere resultaten voor de volksgezondheid. Als ’s werelds grootste NHW bedrijf zijn wij volledig toegewijd om een betekenisvolle bijdrage te leveren.

Wij geloven sterk dat een samenwerking tussen de publieke en private sector essentieel is en beter gefaciliteerd dient te worden met duidelijke regels omtrent de samenwerking om in te kunnen spelen op conflicten in belangen