Een basis voor duurzame koffie

We werken nauw samen met boeren in alle delen van de wereld, zoals Brazilië, Colombia, Ivoorkust, Kenia, Mexico, de Filippijnen en Vietnam. We helpen ook bij het herstellen en vernieuwen van de koffiegewassen door het uitdelen van hoge kwaliteit koffieplanten aan boeren. Zo zijn we er trots op dat we er sinds 2010 in zijn geslaagd om meer dan 235 miljoen koffieplanten te verspreiden, die voornamelijk ziektebestendig zijn en die hoge opbrengsten voor de boeren kunnen genereren. Dit heeft gezorgd voor het herstel van bijna 120.000 hectare landbouwgrond wereldwijd en heeft de biodiversiteit versterkt
De diversificatie van gewassen is ook een belangrijke pijler van onze aanpak. Met als doel om de productiviteit en kwaliteit van onze producten hiervan te vergroten, hebben we 15 nieuwe Arabica en Robusta-koffievariëteiten in Mexico, Colombia, Ecuador, de Filippijnen en Thailand ontwikkeld.
Nestlé heeft de ambitie om voor 2025 100 procent van haar koffie op een duurzame en verantwoorde manier te laten telen. Dat betekent dat de herkomst van onze producten kan worden vastgesteld en herleid tot lokale boerencoöperaties en geverifieerd of gecertificeerd door onafhankelijke organisaties. Aan het einde van 2020 werd al 75 procent van onze koffie verantwoord geteeld. We doen er alles aan om te zorgen dat dit in de komende jaren voor al onze koffieproducten geldt.
We stoppen veel liefde in onze koffie: van de koffieplanten op het land tot ons dagelijkse kopje koffie. We hebben als doel onze CO2-uitstoot aanzienlijk te beperken, zowel in de manier waarop we telen als in onze andere activiteiten. Zo besteden we veel aandacht aan verpakkingsmaterialen en zetten we stappen voorwaarts om te zorgen dat al onze verpakkingen uiterlijk in 2025 kunnen worden gerecycled of hergebruikt.
Het gaat voor ons om zo veel méér dan alleen een kopje koffie. Het gaat óók om de ontwikkeling van veerkrachtige en regeneratieve landbouwsystemen die met de natuur meebewegen. Het gaat om de bescherming en het herstel van bossen en het creëren van een goede levensstandaard voor lokale boeren en hun gezinnen. Als we er samen met boeren, coöperaties en handelaren de schouders onder zetten, kunnen we onze doelen bereiken.
We hebben de mogelijkheid om aan een betere toekomst te werken voor alle spelers in de waardeketen van koffie: een toekomst die regeneratief en meer inclusief is.