Sort results by
Sort results by

Een basis voor duurzame koffie

regeneration-coffee-cherries-article-header
Voor de meeste mensen is koffie slechts een dagelijks ritueel, maar eigenlijk is het een genot dat niet vanzelfsprekend is. Om de weg naar duurzame koffie vrij te maken, kijken we naar de volledige bevoorradingsketen: van het land tot in het schap.
Meer dan tien jaar geleden lanceerden we een wereldwijd duurzaamheidsinitiatief, namelijk het Nescafé Plan. Als onderdeel van dit programma werken we aan het verlagen van de milieu impact van koffie, vanaf de teelt tot de verwerking in onze fabrieken.
regeneration-coffee-video-wide
Naar een hogere productiviteit en veerkracht

We werken nauw samen met boeren in alle delen van de wereld, zoals Brazilië, Colombia, Ivoorkust, Kenia, Mexico, de Filippijnen en Vietnam. We helpen ook bij het herstellen en vernieuwen van de koffiegewassen door het uitdelen van hoge kwaliteit koffieplanten aan boeren. Zo zijn we er trots op dat we er sinds 2010 in zijn geslaagd om meer dan 235 miljoen koffieplanten te verspreiden, die voornamelijk ziektebestendig zijn en die hoge opbrengsten voor de boeren kunnen genereren. Dit heeft gezorgd voor het herstel van bijna 120.000 hectare landbouwgrond wereldwijd en heeft de biodiversiteit versterkt


De diversificatie van gewassen is ook een belangrijke pijler van onze aanpak. Met als doel om de productiviteit en kwaliteit van onze producten hiervan te vergroten, hebben we 15 nieuwe Arabica en Robusta-koffievariëteiten in Mexico, Colombia, Ecuador, de Filippijnen en Thailand ontwikkeld.

Nestlé heeft de ambitie om voor 2025 100 procent van haar koffie op een duurzame en verantwoorde manier te laten telen. Dat betekent dat de herkomst van onze producten kan worden vastgesteld en herleid tot lokale boerencoöperaties en geverifieerd of gecertificeerd door onafhankelijke organisaties. Aan het einde van 2020 werd al 75 procent van onze koffie verantwoord geteeld. We doen er alles aan om te zorgen dat dit in de komende jaren voor al onze koffieproducten geldt.

Een positieve maatschappelijke en milieu impact

We stoppen veel liefde in onze koffie: van de koffieplanten op het land tot ons dagelijkse kopje koffie. We hebben als doel onze CO2-uitstoot aanzienlijk te beperken, zowel in de manier waarop we telen als in onze andere activiteiten. Zo besteden we veel aandacht aan verpakkingsmaterialen en zetten we stappen voorwaarts om te zorgen dat al onze verpakkingen uiterlijk in 2025 kunnen worden gerecycled of hergebruikt.


Het gaat voor ons om zo veel méér dan alleen een kopje koffie. Het gaat óók om de ontwikkeling van veerkrachtige en regeneratieve landbouwsystemen die met de natuur meebewegen. Het gaat om de bescherming en het herstel van bossen en het creëren van een goede levensstandaard voor lokale boeren en hun gezinnen. Als we er samen met boeren, coöperaties en handelaren de schouders onder zetten, kunnen we onze doelen bereiken.

Het Nescafé Plan in getallen
235 miljoen
> 900.000
649.000 ton

We hebben de mogelijkheid om aan een betere toekomst te werken voor alle spelers in de waardeketen van koffie: een toekomst die regeneratief en meer inclusief is.

Philipp Navratil Nestlé SVP, hoofd Beverages Strategic Business Unit