Arthur van Keeken

 

Business Executive Manager

Startdatum Nestlé Oktober 2005
Studie Msc. Economie
Passies en hobby's Vrienden & familie, Wielrennen, Kitesurfen

Hoe ben je bij Nestlé terecht gekomen?

Na mijn studie economie ben ik begonnen in private banking en dacht: hier gebeurt het! Ik ontdekte echter al snel dat dit helemaal niet bij mij paste en wilde meer dynamiek, meer focus op de consument en stapte over naar de FMCG-sector. Na een paar jaar werkzaam geweest te zijn voor Campina en Ferrero, werd ik gevraagd om bij Nestlé te komen door een oud collega. Omdat ik een erg goed gevoel had bij het managementteam - slimme en leuke mensen - ging ik graag in op dit aanbod. Vervolgens is het alleen maar beter geworden en vind ik het nog steeds een voorrecht om met zoveel goede, slimme en enthousiaste collega’s te werken voor de mooie Nestlé-merken.

Mijn loopbaan bij Nestlé

In oktober 2005 ben ik begonnen bij Nestlé als accountmanager voor vier categorieën (Confectionery, Ice Cream, Culinary, Drinks) bij 12 klanten. Ik kreeg een grote stationwagen en was voortdurend ‘on the road’ om intro’s en promoties te bespreken. Dit was echt een hele leuke en vooral leerzame tijd! In 2012, na uiteindelijk 7 jaar sales binnen Nestlé, kreeg ik de kans om de marketing manager voor Drinks te worden: Nescafé, Nescafé Dolce Gusto, Nesquik en Nestlé Hot chocolate. Deze stap is best uniek, te meer omdat ik op dat moment meer saleservaring had dan marketing. Maar Nestlé dacht aan langetermijnontwikkeling en had vertrouwen en ik wilde deze kans tot een succes maken! Dat is gelukt, waardoor ik uiteindelijk nu per oktober 2014 Business Executive Manager Drinks ben.

Het unieke van deze rol is dat je echt eindverantwoordelijkheid hebt voor een business, binnen het grotere Nestlé. Elke dag, iedere week, ieder jaar, kijken we met een geweldig team hoe we nog meer waarde kunnen toevoegen voor onze consumenten, shoppers en klanten binnen de koffie categorie.

Waarom Nestlé?

Het belangrijkste in mijn keuze voor een werkgever zijn de mensen. Ik heb voor meerdere bedrijven mogen werken en weet dat Nestlé een uniek bedrijf is als het om mensen gaat. Nestlé investeert echt in de langetermijnontwikkeling van mensen (neem bijvoorbeeld mijn loopbaan). Dit zorgt ervoor dat er bij Nestlé heel veel goede en leuke mensen werken, wat opnieuw weer zorgt voor aantrekkingskracht. Uiteindelijk zijn het de mensen die het succes maken en dat zie je terug in de performance van Nestlé in de Nederlandse markt!