Carola de Bont

 

Head of Human Resources

Startdatum Nestlé Juni 2013
Studie Personeel & Organisatie en Bedrijfskunde
Passies en hobby's Reizen, Creatieve sessies met kids, koken/lekker eten, fotografie, architectuur

Hoe ben je bij Nestlé terecht gekomen?

Voordat ik bij Nestlé Nederland ging werken woonde en werkte ik 7 jaar in Zwitserland. De Zwitsers zijn enorm trots op “hun” Nestlé. Toen ik weer terug naar Nederland ging verhuizen stond Nestlé hoog op mijn lijstje om te gaan werken.
Naast dat Nestlé mooie producten heeft, kenmerkt Nestlé zich ook als een mensgerichte, gedecentraliseerde organisatie, die veel investeert in de ontwikkeling van haar personeel. Het motiveert mij dan ook om als HR Business Partner binnen Nestlé hieraan een bijdrage te kunnen leveren.

Mijn loopbaan bij Nestlé

Ik ben 2,5 jaar geleden bij Nestlé gestart als Senior HR Business Partner voor de Benelux markt, voor Nestlé Purina en Supply Chain Benelux en zoals je in een Fast Moving organisatie kunt verwachten is het takenpakket snel uitgebreid met Confectionery (Chocolade, o.a. Kit Kat), Culinary (o.a. Maggi), Drinks (o.a. Nescafé), Nestlé Health Science en Communication & Marketing. Een zeer uitdagende functie in een dynamische omgeving. In deze rol adviseer ik bovenstaande divisies over het personeelsbeleid. Vragen die daarbij centraal staan zijn hoe medewerkers te motiveren, waarderen en te ontwikkelen. Nestlé is gedecentraliseerd opgezet en dit maakt dat er ook veel vrijheid wordt gegeven om lokaal invulling te geven aan het beleid. Dit alles maakt mijn rol zeer divers en dit vertaalt zich door in hoe mijn gemiddelde werkdag eruit ziet.

Waarom Nestlé?

Het logo van Nestlé is een nest en dat draagt een stuk van de cultuur uit. Nestlé is een mensgerichte organisatie, als medewerker word je opgenomen in het nest waar jouw individuele groei & ontwikkeling centraal staat. Zo hebben alle medewerkers ontwikkelingsgesprekken, beoordelen we medewerkers niet alleen op het behalen van targets, maar ook hoe /met welk gedrag deze targets behaald zijn, is er een ruim trainingsaanbod inclusief internationale trainingen en zijn de carrièrepaden opgezet om je te stimuleren ervaring in de breedte en diepte op te doen. Dit alles om je inzetbaarheid/employability als medewerker continu te verbeteren.

Nestlé is een succesvolle internationale onderneming, waar hard en met plezier wordt gewerkt, waarbij medewerkers enthousiasme uitstralen en zich onderdeel voelen van de organisatie. Dit zijn voor mij de ingrediënten die het bijzonder maken om voor Nestlé te werken.